Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Δεκέμβριος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 18 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η Ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφειμ, τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος. Πολιούχου Πειραιώς. Προ της τελέσεως του πανηγυρικού Εσπερινού, στον οποίο Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του νέου ανακαινισμένου Ιερού Ναού, ο οποίος, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, «αποτελεί ένα κόσμημα της πόλεώς μας». Ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος εν συντομία στην Ιστορία του Ιερού Ναού και κάνοντας λόγο για την ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Σπυρίδωνος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους δωρητές και ευεργέτες του για την πλήρη ανακαίνησή του. Τον Θείο Λόγο κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον βίο και... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Πλήθος φιλέορτον προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018, εις τον εορτάζοντα, περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Καισαριανή, για να τιμήσει τη μνήμη και να λάβει την χάρη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, προσκυνώντας απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται εις τον Μητροπολιτικό Ναό, ως πολύτιμος θησαυρός. Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ευχαρίστησε τον ευσεβή και φιλάγιο Λαό για την παρουσία του και παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο να κηρύξει τον θείο λόγο και να απ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Κανόνα πίστεως καὶ εἰκόνα πραότητος, ἐγκρατείας Διδάσκαλον, ἀνέδειξέ σε τῇ ποίμνῃ σου, ἡ τῶν πραγμάτων ἀλήθεια· διὰ τοῦτο ἐκτήσω τῇ ταπεινώσει τὰ ὑψηλά, τῇ πτωχείᾳ τὰ πλούσια. Πάτερ Ἱεράρχα Νικόλαε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Πανδήμως και μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ορφανών και των πονεμένων, του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προΐστατο της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως προς το παριστάμενο και πολυπληθές Εκκλησίασμα που εί... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για την ειρήνη και συνεπώς την ειρηνική συνύπαρξη όλων μας, σε μια κοινωνία που έχει χάσει τον προσανατολισμό της και ολοένα και περισσότερο παρεκκλίνει της πορείας της.  Η ειρήνη και η ευημερία, επεσήμανε κατά τη διάρκεια του Μεθέορτου Εσπερινού από τον περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καισαριανή ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας, είναι απότοκος του κανόνα της πίστεως. Εκείνου του κανόνα που απαραχάρακτα οι Πατέρες της Εκκλησίας μας τηρούσαν.  Ακολουθώντας τα βήματα των Αγίων Πατέρων ημών καθώς και του Αγίου Νικολάου, καθιστάμεθα πραγματικά ελεύθεροι! Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου δια των κεντρικών οδών της ενορίας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος. No images availabe ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΤΟΡΟΣ ΑΝΝΗΣ

Ζωὴν τὴν κυήσασαν, ἐκυοφόρησας, ἁγνὴν Θεομήτορα, θεόφρον Ἄννα, διὸ πρὸς λῆξιν οὐράνιον, ἔνθα εὐφραινομένων, κατοικία ἐν δόξῃ, χαίρουσα νῦν μετέστης, τοῖς τιμῶσί σε πόθῳ, πταισμάτων αἰτουμένη, ἱλασμὸν ἀειμακάριστε. Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, η εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Προμήτορος Άννης. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας πλαισιούμενος υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, του προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Σιδέρη των εφημερίων του Ναού π. Γερασίμου Μπιλιλή, π. Γεωργίου Σχονά και των Ιεροδιακόνων π. Φιλοθέου  και π. Πλάτωνος. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ ο οποίος  ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή της εορτής, κάνοντας αναφορά στην σπουδαιότητα τη... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ   Το εσπέρας της Κυριακής 16ης Δεκεμβρίου, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, τελέστηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Κέρκυρας κ. Νεκταρίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Διαυλείας κ. Αλεξίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του εορτάζοντος Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Μετά την ανάγνωση των προφητειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, προσεφώνησε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τον φιλόχριστο λαό του Θεού για την παρουσία του και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και του Ενδόξου Προφήτ... διαβάστε περισσότερα..

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ Μεγάλα τὰ τῆς πίστεως κατορθώματα! ἐν τῇ πηγῇ τῆς φλογός, ὡς ἐπὶ ὕδατος ἀναπαύσεως, οἱ ἅγιοι τρεῖς παῖδες ἠγάλλοντο· καὶ ὁ Προφήτης Δανιήλ, λεόντωv ποιμήv, ὡς προβάτων ἐδείκνυτο. Ταῖς αὐτῶν ἰκεσίαις, Χριστὲ ὁ Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς. Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, εορτάστηκε, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, του Οποίου το ιερό όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ. Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ στην Θεία λειτουργία, προίστατο ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών, Σύρου κ. Δωρόθεου, Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος κ . Τιμοθέου, Διαυλείας κ. Αλεξίου, του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του εορτά... διαβάστε περισσότερα..

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

ΜΕ ΑΠΡΟΣΜΕΝΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ Στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, κ. κ. Δανιήλ, που σήμερα άγει τα ονομαστήρια, εν όψει της εορτής του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, έσπευσε πλήθος πιστών προκειμένου να ευχηθεί τα δέοντα. Η Αίθουσα του Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως μας κατακλύστηκε από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας πιστοί προσήλθαν τόσο για να τύχουν της ευλογίας του όσο και για να προσφέρουν απλώχερα και με πολύ αγάπη στον κ. Δανιήλ τις εγκάρδιες ευχές τους, ένα χαμόγελο, λίγα άνθη. Αντιπροσωπίες όλων των ενοριών απέδωσαν στον προαναφερθέντα εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους, ύμνους και ψαλμωδίες εν όψει των Άγιων ημερών που πλησιάζουν. Ακολουθώντας τις χορωδίες των ενοριών, έσπευσαν και οι πιστοί να ψάλουν τους εν λόγω ύμνους. Αποκορύφωμα ήταν η επίδοση ενός ιστορικού κειμηλίου, από τον κ. Γεώργιο Θρεψιάδη,(Γραμματεύς της βασίλισσας Φρειδερίκης) που προσήλθε και προσέφερε ως δώρο στον Σεβασμιώτατο, πολύτιμο στυλογράφο, το οποίο κατείχε ... διαβάστε περισσότερα..

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, διένειμε σήμερα Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου από το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, περί τα 345 και πλέον Δέματα Αγάπης με τρόφιμα ( κρέας χοιρινό, γαλοπούλες, κοτόπουλα, μακαρόνια, ρύζι, γάλα, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη και λάδι) σε εμπερίστατους αδελφούς μας, πτωχούς, νεόπτωχους, παιδιά και ανέργους, οι οποίοι τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Ο Ιερός Ναός εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον πνευματικό τους Πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την χορηγία δεμάτων τροφίμων για την ενίσχυση του συσσιτίου καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, στα μέλη του Ενοριακού Ταμείου Φιλανθρωπίας, στα μέλη του Ενοριακού Συνδέσμου Αγάπης «Παναγία η Παρηγορήτρια» σε όλες τις κυρίες που διακονούν στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού ετοιμάζοντας καθημερινα 135 μερίδες φαγητού και όλους τους ευσεβείς χριστιανούς που βοη... διαβάστε περισσότερα..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Συναυλία στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος από το Μουσικό Εργαστήρι της Ενορίας Με μεγάλη επιτυχία και σύμφωνα με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι της ζωντανής και πολύ δραστήριας ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος το εσπέρα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου. Η Συναυλία περιελάμβανε Κάλαντα και μουσικά ακούσματα από όλες τις γωνιές της Πατρίδος μας με την συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και τελούσε υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Σπατιώτη. Η έναρξη της πολύ όμορφης εκδήλωσης πού πλαισιώθηκε από πολλούς πιστούς εντός του Ιερού Ναού έγινε από τον Προϊστάμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Κοτσίφη πού παρουσίασε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στο σκοπό της Εκδήλωσης, το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και την παρουσία και δράση του Μουσικού Εργαστηρίου ευχαριστώντας στο τέλος όλους τους συντελεστές. Χαρακτηρ... διαβάστε περισσότερα..

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Το εσπέρας της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Μουσική εκδήλωση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «..ἔπ αὐτω ἔθνη ἐλπιουσι. Βιβλικές ἀφηγήσεις γιά τή Γέννηση τοῦ Μεσσία». Η Βυζαντινή Χορωδία Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Χοράρχου της Πρωτοψάλτου κ. Χρήστου Παπαχρήστου έψαλε επίκαιρους χριστουγεννιάτικους ύμνους με σχετικό περιεχόμενο. Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, ο οποίος κατά το πέρας της εκδηλώσεως συνεχάρη τους συντελεστές και απηύθυνε θερμές πατρικές ευχές. ... διαβάστε περισσότερα..

Κάλαντα Χριστουγέννων στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ

Κάλαντα Χριστουγέννων στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ Την παραμονή των Χριστουγέννων το πρωΐ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως χορωδίες από την Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, οι οποίες έψαλαν κατά το έθος τα Κάλαντα των Χριστουγέννων. (Στις φωτογραφίες, η Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη της Ενορίας κ. Χρήστο Σπατιώτη). ... διαβάστε περισσότερα..

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ... διαβάστε περισσότερα..

Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής

Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής Κατά την παραμονή των Χριστουγέννων, ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, τον οποίο επλαισίωσαν οι Πρεσβύτεροι και οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Πιστοί εκ του πληρώματος της Μητροπολιτικής μας περιφερείας προσήλθαν με ευλάβεια να συμπροσευχηθούν για το σωτηριώδες γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου. Τον εορταστικό λόγο εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Χρύσανθος Λιόλιος, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος. Πανηγυρική Ομιλία επί της Εορτής των Χριστουγέννων Your browser does not support the audio element. ... διαβάστε περισσότερα..

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής   Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της ιεράς μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Αναστάσιο Τασσόπουλο,τους Ιεροκήρυκες της ιεράς μητροπόλεώς μας πανοσιολογιωτάτους αρχιμανδρίτες κ.Καλλίνικο Νικολάου και κ.Μακάριο Παναγόπουλο καθώς επίσης  και από τους ιερείς του μητροπολιτικού ιερού ναού και τους δυο διακόνους. Πιστοί εκ του πληρώματος της Μητροπολιτικής μας περιφερείας προσήλθαν με ευλάβεια να συμπροσευχηθούν για το σωτηριώδες γεγονός της ενανθρωπήσεως του Θεού Λόγου.  Ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου ανέγνωσε το καθιερωμένο εορταστικό Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2018 ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ         Στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καισαριανής εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια η Σύναξη της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της θείας λειτουργίας και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικο Νικολάου, τον προιστάμενο του ιερού ναού πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Νικόδημο Δάγλα μαζί τους εφημερίους του ιερού ναού και τους δύο διακόνους. Κήρυγμα του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας Your browser does not support the audio element. διαβάστε περισσότερα..

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Κοιμητηρίου Βύρωνος

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Κοιμητηρίου Βύρωνος Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018 πανηγύριζε ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου του Κοιμητηρίου Βύρωνος. Κατά την παραμονή στον Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ,πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Καλλίνικο Νικολαόυ και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.. Μετά το πέρας της ακολουθίας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,ευλόγησε την καθιερώμενη βασιλόπιττα. Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ Την 1η Ιανουαρίου 2019,στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος ,πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου εορτάστηκε η πρώτη του έτους. Της θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο προιστάμενος του ιερού ναού πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ.Χριστόδουλος Κοτσίφης με τη συμμετόχη των συνεφημερίων του,ο οποίος ανέγνωσε και το καθιερωμένο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η Δοξολογία επί τη εισόδω στο Νέον  Έτος και ακολούθως η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας. ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 18 από 18

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images