Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Πλήθος φιλέορτον προσκυνητών, προσήλθε ομοθυμαδόν το εσπέρας της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018, εις τον εορτάζοντα, περίλαμπρο και περικαλλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Καισαριανή, για να τιμήσει τη μνήμη και να λάβει την χάρη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, προσκυνώντας απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο φυλάσσεται εις τον Μητροπολιτικό Ναό, ως πολύτιμος θησαυρός.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

Καλωσορίζοντας τους Αρχιερείς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ εξέφρασε τη χαρά του και τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Ευχαρίστησε τον ευσεβή και φιλάγιο Λαό για την παρουσία του και παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο να κηρύξει τον θείο λόγο και να απευθύνει λόγους αγάπης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ για την τιμητική πρόσκληση μίλησε για τον μεγάλο μύστη της χάριτος, τον θαυματουργό Άγιο Νικόλαο.

*Τους εόρτιους ύμνους απέδωσε θαυμάσια, βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Χρήστου.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο κυριώνυμο ημέρα της εορτής. Το πρωί θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ώρα 4:30 μ.μ. η λιτάνευση της Εικόνας και εν συνεχεία ο Μεθέορτος Εσπερινός.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images