Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Χριστουγεννιάτικη Μουσική Συναυλία

στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος

από το Μουσικό Εργαστήρι της Ενορίας

Με μεγάλη επιτυχία και σύμφωνα με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το Μουσικό Εργαστήρι της ζωντανής και πολύ δραστήριας ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος το εσπέρα της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου.

Η Συναυλία περιελάμβανε Κάλαντα και μουσικά ακούσματα από όλες τις γωνιές της Πατρίδος μας με την συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και τελούσε υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Σπατιώτη.

Η έναρξη της πολύ όμορφης εκδήλωσης πού πλαισιώθηκε από πολλούς πιστούς εντός του Ιερού Ναού έγινε από τον Προϊστάμενο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Κοτσίφη πού παρουσίασε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στο σκοπό της Εκδήλωσης, το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και την παρουσία και δράση του Μουσικού Εργαστηρίου ευχαριστώντας στο τέλος όλους τους συντελεστές.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «Τα παραδοσιακά κάλαντα τα λοιπά ακούσματα που θα ακούσουμε τελούν υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου μας κ. Σπατιώτη και προέρχονται από όλα τα μέρη της ευλογημένης πατρίδος μας. Θέλουν να δείξουν ότι το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού, τα Χριστούγεννα αφορούν σε όλους καί σε όλα και αγκαλιάζουν όλη την πατρίδα μας και κατ’ επέκταση την Οικουμένη ολόκληρη. Ο πιστός υμνεί με τους ύμνους και δοξολογεί τον Θεό αλλά και τραγουδά με κάλαντα και με τραγούδια τον ερχομό του Σωτήρα και Λυτρωτή του. Κανέναν και τίποτε δεν αφήνει αδιάφορο και ανέγγιχτο ψυχικά το γεγονός αυτό γιατί ο άνθρωπος και η πλάση όλη πλέον έχει λόγο ύπαρξης και σωτήρια προοπτική.

Αυτό είναι το κοσμοσωτήριο μήνυμα των Χριστουγέννων, το μήνυμα τού τεχθέντος Σωτήρος μας Ιησού Χριστού, που θα βιώσουμε σε λίγες ημέρες. Ο πιστός αισθάνεται την ανεκλάλητη χαρά του γεγονότος αυτού και την κάνει τραγούδι και ύμνο στο Θεό και Κύριό του πού γεννιέται για τον σώσει»

Την Συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου-Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Βύρωνος κ. Γρηγόριος Κατωπόδης με συνεργάτες του, εκπαιδευτικοί των Σχολείων Βύρωνα, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της περιοχής και πλήθος πιστών. 

Μετά το πέρας της Συναυλίας που ομολογουμένως ήταν αρμοσμένη στις μέρες των Αγίων εορτών πού έπονται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ παρέλαβε από το Μουσικό Εργαστήρι αναμνηστική ανθοδέσμη ως αντίδωρο της ευγενικής παρουσία του και της πατρικής αγάπης του και απηύθυνε ευχαριστηρίους και επαινετικούς λόγους προς τους διοργανωτές και συντελεστές της Συναυλίας και εξ αφορμής της εορτής των Χριστουγέννων επίκαιρους θεολογικούς λόγους. 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images