Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΠΟΛΥΑΡΧΕΙΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ ΜΑΣ

 

Το εσπέρας της Κυριακής 16ης Δεκεμβρίου, εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, τελέστηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Κέρκυρας κ. Νεκταρίου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Διαυλείας κ. Αλεξίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του εορτάζοντος Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

Μετά την ανάγνωση των προφητειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, προσεφώνησε τους αγίους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τον φιλόχριστο λαό του Θεού για την παρουσία του και αφού εδόξασε το όνομα του Τριαδικού Θεού και του Ενδόξου Προφήτου Δανιήλ, παρακάλεσε τον χοροστατούντα Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα να κηρύξει τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, ανέλυσε το πώς ο Προφήτης Δανιήλ ανεδείχθη Διόπτρα του Θεού και κατέστει ανήρ επιθυμιών. Αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορτάζοντος Αρχιερέως, Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ, στον οποίο και ευχήθηκε έτη πολλά εκ μέρους της χορείας των ιεραρχών, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ μαζί με τον άρτο διένειμε ως ευλογία και την επετειακή έκδοση του βιβλίου «Ο Προφήτης Δανιήλ» δεχόμενος της ευχές των πιστών.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images