Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Μάιος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 10 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

Ο εόρτιος Εσπερινός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Υμηττό

Ο εόρτιος Εσπερινός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Υμηττό            Πλήθος πιστών από τον Υμηττό και τις γύρω περιοχές προσήλθε το εσπέρας του Σαββάτου 5 Μαΐου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Μέγα Εσπερινού επί τη μνήμη της  Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.     Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελο, Αρχιμ. π. Αναστάσιο Τασόπουλο, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, και πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.     Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επεσήμανε, την  άμεση σχέση αλλά και το κοινό χαρακτηριστικό που έχουν κατά την περίοδο αυτήν του Πεντηκοσταρίου, οι εορτές της Μεσοπεντηκοστής, της Σαμαρείτιδος, του Τυφλού και του Παραλύτου τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το ύδ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Η ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ        Μέσα στο λαμπροφόρο κλίμα της Αναστάσεως, πανηγύρισε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, ο ενοριακός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας, Ενδόξου, Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Υμηττού.      Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συνεπικουρούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τον Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο Παναγόπουλο, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.     Το θείο λόγο κήρυξε αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αναφέρθηκε στον διάλογο που συνάπτεται μεταξύ του Χριστού και της Σαμαρείτιδα αναλύοντας ιδιαιτέρως  τα λόγια του Κυρίου «πέντε γὰρ ἄνδρας ἔσχες, καὶ ν... διαβάστε περισσότερα..

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ   Κλήρος και λαός, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, το απόγευμα της Κυριακής της Σαμαρείτιδος, 6ης Μαΐου 2018, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας, Ενδόξου, Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος Υμηττού, λιτάνευσε την Ι. Εικόνα της προστάτιδος και εφόρου της ενορίας. Νωρίτερα μετά το πέρας του Μεθέορτου Εσπερινού και της Παρακλήσεως της Αγίας ομίλησε επικαίρως προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος. Κατά την απόλυση πολύχρωμα πυροτέχνηματα έλαμψαν στον ουρανό άνωθεν του ιερού ναού ωσάν να ήτο ημέρα! Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού ευχαρίστησε, όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους ανθρώπους του ναού, τους εθελοντές, αλλά επαίνεσε ιδιαίτερα τους πιστούς που αψηφώντας τις δ... διαβάστε περισσότερα..

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΡΩΝ κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ   Με την δέουσα αναστάσιμη λαμπρότητα και απλότητα εορτάσθηκε και εφέτος στην Εκκλησία των Σερρών η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονοματήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Εκκλησίας των Σερρών, τιμώντας τη μνήμη του ουρανίου προστάτου του, συμμετείχε αφ' εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών. Τον θείο λόγο της εορτής εκήρυξε επικαίρως ο χοροστατών Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, αναφερόμενος στην μεγάλη αρετή της χριστιανικής αγάπης, κήρυξ της οποίας ήταν ο Ευαγγελιστής Ιωάννης. Στον πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν επίσης· ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο ευαγής Κλήρος της Εκκλησίας των Σερρών καθώς και Κληρικοί από την Α... διαβάστε περισσότερα..

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΒΥΡΩΝΟΣ       Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, τελέστηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Βύρωνα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών:1. Των προσφύγων Δημοτών2. Των απόρων, εγκαταλειμμένων, αστέγων, ανέστιων και αγνώστων νεκρών του Δήμου3. Των ευεργετών του Δήμου4. Των αγωνιστών και των θυσιασθέντων του Δήμου για την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη5. Των ξένων που πέθαναν στον Δήμο μας μακριά από τις πατρίδες τους, από το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Δανιήλ με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.     Την ευθύνη για την οργάνωση και την τέλεσή του είχε η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ Α.Ε. ΟΤΑ», με τη συνεργασία του Δήμου Βύρωνα και της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού.     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που ευρίσκεται το μνημείο των ανωτέρω κεκοιμημένων αδελφών μας. No images availa... διαβάστε περισσότερα..

ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

ΛΗΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ           Την Δευτέρα 14 Μαίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξεως του Σεμιναρίου Οριοθετήσεως Ορθοδόξου Πίστεως στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Αγίας Φωτεινής Υμηττού για την Ιεραποστολική περίοδο 2017-2018.      Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ο οποίος ανέπτυξε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία: «Η Ωδή  των  λελυτρωμένων». ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Ο Άγιος Φιλούμενος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος       Το εσπέρας της Τρίτης 15ης  Μαΐου, κλήρος και λαός με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ, υποδέχθηκαν έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φιλουμένου καθώς και την Ιερά Εικόνα του Αγίου.     Τα φυλασσόμενα στην Μοναστική Αδελφότητα, των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ, Τρικόρφου Δωρίδος θησαυρίσματα, κόμισε ο Γέροντας και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Μετά την είσοδο του Ιερού Λειψάνου και της Ι. Εικόνος στον Ναό, τελέσθηκε δέηση και εν συνεχεία ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αποδόσει του Πάσχα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας.     Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφέρθηκε στην πασχάλια περίοδο που διανύουμε η οποία και τελειώνει αύριο και εν συνεχεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τιμή ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στο Αρχαίο Μοναστήρι της Καισαριανής          Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της εις ουρανούς Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου, γνωστή ως Μονή Καισαριανής (Αρχαίο).       Πιστοί από διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου συνέρευσαν στο Αρχαίο Μοναστήρι της Καισαριανής για να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος. Στην σύντομη ομιλία του ο π. Ειρηναίος αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου Ιησού Χριστού και στο θαύματα που κατά το παρελθόν συνέβαινε την ώρα του Αγιασμού.      Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, κατά το παλαιόν έθος μετέβησαν όλοι στο Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από την Μονή και ετέλεσαν σε ανάμνηση του επισυμβαίνοντος θαύματος, την ακολουθία του Αγιασμού. ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ         Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος ,χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Καλλίνικο Νικολάου και τους εφημερίους του ιερού ναού.     Στον ιερό ναό παραμένουν προς προσκύνηση η ιερά εικόνα του αγίου Φιλομένου καθώς και τμήμα του ιερού λειψάνου του.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ       Την Δευτέρα 28 Μαίου 2018 εορτή του Αγίου Πνεύματος,πανηγύριζε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Βύρωνος.     Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.Κωνσταντίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Δανιήλ.       Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο,προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου.Στον πανηγυρικό Εσπερινό τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  Διαυλείας κ.Αλέξιος,ενώ το πρωί στην Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.Κωνστάντιος.      Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την στις οδούς της ενορίας προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Δια... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 10 από 10

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images