Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

 

    Την Δευτέρα 28 Μαίου 2018 εορτή του Αγίου Πνεύματος,πανηγύριζε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος Βύρωνος.

    Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.Κωνσταντίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Δανιήλ.

      Ανήμερα της εορτής ετελέσθη Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο,προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου  Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου.Στον πανηγυρικό Εσπερινό τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  Διαυλείας κ.Αλέξιος,ενώ το πρωί στην Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.Κωνστάντιος.

     Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την στις οδούς της ενορίας προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ.Αλεξίου συγχοροστατούντος αυτού του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ.Κωνσταντίου, τη συμμετοχή κληρικών και από άλλες ενορίες της ιεράς μητροπόλεώς μας, καθώς επίσης και του Δημάρχου του Δήμου Βύρωνος και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Κατά συρροή προσήλθε ο κόσμος από τον πυκνοκατοικημένο Βύρωνα αλλά και από τις γύρω περιοχές,για να δοξάσει τον Πανάγιο Τριαδικό Θεό και να ικετεύσει για το φωτισμό,τη σκέπη και το έλεός Του.

    Με τη φροντίδα του Προισταμένου του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ.Στεφάνου Κωστοπούλου,των ιερέων,του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των λοιπών στελεχών της ενορίας η Ιερά Πανήγυρις διεξήχθη με ευπρέπεια και λαμπρότητα.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images