Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Μάρτιος 2019

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 24 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ   Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγίας Φωτεινής Υμηττού χοροστάτησε στον ‘Ορθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ .Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης κ.Καλλίνικος Νικολάου και οι ιερείς του Ιερού Ναού. ... διαβάστε περισσότερα..

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ-ΒΥΡΩΝΟΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ-ΒΥΡΩΝΟΣ   ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΕΚΑΛΗΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΕΚΑΛΗΣ   Απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιήσε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βύρωνος, με τις πατρικες ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, στην Ιερά Μονή Αγίας Φιλοθέης Εκάλης. Οι προσκυνητές υπό την πνευματική καθοδήγηση του  Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Κωστοπούλου, προίσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού, φτάνοντας στην Ιερά Μονή εισήλθαν στο καθολικό, προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας και τέλεσαν την ακολουθία του Εσπερινού  και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Αγία. Στην συνέχεια οι προσκυνητές πέρασαν στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου η ηγουμένη τους ομίλησε για την ιστορία του μοναστηριού, προσφέροντας σε όλους μια μικρή ευλογία. Φεύγοντας, ευχαρίστησαν την καθοδηγούμενη μοναχή Αγάπη αλλά και την συνοδεία αυτής για την τόσο ζεστή φιλοξενία". ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Εκ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Εκ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 προσκεκλημμένος του  Ε.Ε.Ε.Εκ σχολείου Πύργου μετέβει στο THE MALL ATHENS στο Μαρούσι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ.Συνοδευόμενος απο τους Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως μας ενημερώθηκε και είδε απο κοντά τις δημιουργίες των παιδιών ,που είχαν δημιουργήσει αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών εμπνευσμένα απο το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ Ν ΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ Ν ΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ                                                                                                                                                                                                                                                       ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΑΝΩ ΣΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΑΝΩ ΣΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ     ... διαβάστε περισσότερα..

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ             ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΔΑΥΙΔ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΡΩΣΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΔΑΥΙΔ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΡΩΣΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ             ... διαβάστε περισσότερα..

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ & ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ Κ.Κ. ΔΑΝΙΗΛ

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΙ Μ. ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ & ΕΣΠΕΡΙΝΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ ΜΑΣ Κ.Κ. ΔΑΝΙΗΛ   Κατά το εσπέρας των Κυριακών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελούνται στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι προβλεπόμενοι από το Τυπικό της θείας Λατρείας της Εκκλησίας «Κατανυκτικοί Εσπερινοί». Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ και μετά το πέρας της ακολουθίας πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες εσπερινές ομιλίες. Οι εσπερινοί αυτοί στον Μητροπολιτικό Ναό αρχίζουν στις 6:00 μ.μ. Το απόγευμα της 10ης Μαετίου 2019 (Κυριακή Τυρινής) ετελέσθη ο πρώτος Κατανυκτικός, γνωστός και ως «Εσπερινός της συγγνώμης». Στις Ακολουθίες λαμβάνουν μέρος οι Πρεσβύτεροι και οι Διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Τους κατανυκτικούς ύμνους ψάλλουν Χοροί Ιεροψαλτών.   ... διαβάστε περισσότερα..


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ           No images availabe ... διαβάστε περισσότερα..

Β ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Β ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ                                                             ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ "ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΑΝΔΗΜΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ "ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ   Η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού, αποβλέπουσα στον αγιασμό, την πνευματική στερέωση και ενίσχυση των πιστών, υποδέχτηκε με τιμή και σεβασμό, το εσπέρας της Δευτέρας 18 Μαρτίου, εις τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, επικεφαλή του ιερού Κλήρου και του λαού που με ευγνωμοσύνη και πνευματική αγαλλίαση έσπευσε να υποδεχθεί ως εμπρέπει και να ασπασθεί με βαθειά πίστη και ευλάβεια τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου. Kατά την υποδοχή των Αχράντων Παθών ανεπέμφθη δέηση και  ακολούθως ομίλησε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ. Τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου θα παραμείνουν στην Ενορία για πνευματική ενίσχυση και ενδυνάμωση για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή που διανύουμε, μέχρι την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 13:00 μ.μ..  Ο Ναός θα παραμένει αν... διαβάστε περισσότερα..

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ               διαβάστε περισσότερα..

ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ   Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 ετελέσθη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου νέας Ελβετίας Βύρωνος Προηγιασμένη Λειτουργία των Τιμίων Δώρων από τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικο Νικολάου Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.στα πλαίσια της πνευματικής οικοδομής των ενοριτών εκομίσθη αποτίμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρσενίου του Kαππαδόκου ... διαβάστε περισσότερα..

OI ΤΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ

OI ΤΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ   Με την ευκαιρία της φιλοξενίας των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, τελέσθηκε το απόγευμα της Πέμτης 21 Μαρτίου, το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Το Ιερό Μυστήριο, τέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού π. Χρύσανθο Λιόλιο, π. Νεκτάριο Κανδαρά και π. Γεώργιο Ντόβολο. Στο μεστό σωτηριωδών νοημάτων κήρυγμα του, ο π. Καλλίνικος ομίλησε για τους τρεις κανόνες που ο Χριστός διακηρύττει μέσα από το Ευαγγέλιο και αφορούν στην πνευματική μας ζωή. Τη Συγχωρητικότητα και το μεγαλείο που οφείλουμε να επιδεικνύουμε σε εκείνους που σφάλλουν ή παρεκκλίνουν. Την ταπεινότητα με την οποία θα πρέπει να γίνεται η Προσευχή, κρυφά, δίχως φανφάρες, με ειλικρίνεια και πίστη και τέλος, τους πνευματικούς θησαυρούς που οφείλουμε να α... διαβάστε περισσότερα..

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγίας Φωτεινής Υμηττού

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγίας Φωτεινής Υμηττού             ... διαβάστε περισσότερα..

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ   Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Μαρτίου, ο γνωστός ανά το πανελλήνιο π. Ανδρέας Κονάνος μίλησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος. Ο π. Ανδρέας  με τη διακατέχουσα αυτόν ευχέρεια λόγου και την αμεσότητα επικοινωνίας με το ακροατήριο, αναφέρθηκε στη σύγχρονη οικογένεια, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και χρησιμοποιώντας  απτά παραδείγματα της καθημερινότητας, ανέλυσε σύγχρονες παθογένειες του οικογενειακού βίου. Tον ομιλητή καλωσόρισε ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος. Νωρίτερα, είχε τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού υπό του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ι. Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας Αρχιμ.  Καλλινίκου Πουλή. Να επισημάνουμε πως στον ως άνω Ναό για 6η συνεχόμενη ημέρα τίθενται προς προσκύνηση τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου τα οποία εκόμισε από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Καλλίνικος Πουλής. Τα Άχραντα Πάθη ... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ Το εσπέρας της 24ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ , μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού και χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό επί του κοσμοσωτήριου αγγέλματος της σαρκώσεως του Θεού Λόγου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως, πλαισίωσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για την δημιουργία του κόσμου η οποία κατά τους Πατέρες συνέβη τον Μάρτιο μήνα όπου συνέβη και το μεγάλο Μυστήριο Της Σαρκώσεως του Υιού του Θεού και Κύριου μας Ιησού Χριστού, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που είναι η αναδημιουργία του κόσμου. Τα Ιερά αναλόγια κόσμησαν επαξίως και τίμησαν με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων της εορτής, ως καλοί θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Γεροντάκης Γεώργιος και ο λαμπαδάριος κ. Παπαδάμου Γεώργιος. Στο τέλος του Εσπερινού... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ           ... διαβάστε περισσότερα..

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΒΥΡΩΝΑ               ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ   Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Ευαγγελισμού στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Επίκεντρο του εορτασμού ήτο ο πανηγυρίζων ενοριακός Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ. Δανιήλ και εν συνεχεία τέλεσε την Αναίμακτον Ιερουργίαν πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημο Σιδέρη, τον π. Γεώργιο Κουτσοκώστα και τους διακόνους της Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ανέλυσε πλήρως το νόημα της εορτής χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τις ακένωτες πηγές της Πατερικής Θεολογίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Δοξολογία επί τη Εθνική επέτειο του 1821 χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ. ... διαβάστε περισσότερα..

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ                     ... διαβάστε περισσότερα..

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε την Γ’ Κυριακή των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού.  Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βύρωνος, όπου φιλοξενείται η σεβασμία και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών από τα Ιεροσόλυμα.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, χοροστάτησε εις τον Όρθρον, πραγματοποίησε την τελετή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως. Πλήθος πιστών συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία και παρακολούθησε με αισθήματα αγαλλιάσεως, την περιφορά του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού.  Η σεβασμία και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας του Όρ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 24 από 24

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images