Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Το εσπέρας της 24ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ , μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού και χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό επί του κοσμοσωτήριου αγγέλματος της σαρκώσεως του Θεού Λόγου, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως, πλαισίωσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για την δημιουργία του κόσμου η οποία κατά τους Πατέρες συνέβη τον Μάρτιο μήνα όπου συνέβη και το μεγάλο Μυστήριο Της Σαρκώσεως του Υιού του Θεού και Κύριου μας Ιησού Χριστού, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που είναι η αναδημιουργία του κόσμου.

Τα Ιερά αναλόγια κόσμησαν επαξίως και τίμησαν με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων της εορτής, ως καλοί θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Γεροντάκης Γεώργιος και ο λαμπαδάριος κ. Παπαδάμου Γεώργιος.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε εκτενείς ευχές στους πολυπληθείς πιστούς για να διέλθουν με υγεία και ανάταση ψυχής την περίοδο που διανύουμε και όλοι μαζί με τις ευχές της Παναγίας μας και όλων των απ’ αιώνος Αγίων να αξιωθούμε προετοιμασμένοι πνευματικά να προσκυνήσουμε τα Άγια Πάθη Του και να εορτάσουμε την ένδοξη Ανάσταση Του.

Αύριο το πρωί 25η Μαρτίου, θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Επίσημος Δοξολογία για την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό Ζυγό το 1821, προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ. Δανιήλ.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images