Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Φεβρουάριος 2019

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 20 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

Εορταστική Εκδήλωση & κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητικών Σχολείων Αγίου Νικολάου Καισαριανής

Εορταστική Εκδήλωση & κοπή Βασιλόπιτας Κατηχητικών Σχολείων Αγίου Νικολάου Καισαριανής Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, πραγματοποίησαν Εορταστική Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, με αφορμή την τελετή κοπής Βασιλόπιτας για το νέο έτος. Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ πλαισιούμενος από  τον Πρωτοσύγκελλο και τους ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως  μας καθώς  επίσης και από τους Σεβαστούς πατέρες που διακονούν στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. Τα παιδιά με την επιμέλεια των κατηχητών και κατηχητριών τους, ετοίμασαν πλούσιο πρόγραμμα με ποιήματα, τραγούδια και εύθυμα θεατρικά σκετς. No images availabe ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 2019   Μέ κατάνυξη καί παρουσία πλήθους πιστῶν ἀπό ὅλη τήν Ἤπειρο, τιμήθηκε ὁ πολιοῦχος τῆς Πρέβεζας Ἅγιος Χαράλαμπος. Τήν παραμονή τελέσθηκε  Μέγας Ἑσπερινός  στόν  ὁμώνυμο  πανηγυρίζοντα Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ἱστιαίας καί Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν Καισαριανῆς, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ κ. Δανιήλ καί τοῦ Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ἱστιαίας καί Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος,  στήν μεστή θεολογικῶν μηνυμάτων ὁμιλία του ἀναφέρθηκε στόν βίο τοῦ ἑορταζομένου Ἁγίου, λαμβάνοντας ἀφορμή ἀπό τά κοσμητικά ἐπίθετα καί τούς χαρακτηρισμούς πού ἀποδίδει ἡ Ἐκκλησίας μας πρός αὐτόν καί στούς ὁποίους ἀναφέρθηκε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στήν προσφώνησή του. Ἀνέπτυξε τό χαρακτηριστικό τοῦ γνώρισμα τοῦ ἀθλητοῦ καί μάλιστα στό ἄθλημα τῆς ἀγάπης στό ὁποῖο ἀγωνίστηκε ὁ Ἅγιος λαμβάνοντας τ... διαβάστε περισσότερα..

Το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα υποδέχθηκε ο Υμηττός

Το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος από την Κέρκυρα υποδέχθηκε ο Υμηττός   Εν μέσω χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, ευσεβείς άρχοντες και φιλάγιος λαός με προεστώτα τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ υποδέχθηκαν το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος,  το απόγευμα της 14ης Φεβρουαρίου, στον περίλαμπρο  Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Κατά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου, το οποίο εκόμισε από το νησί της Κέρκυρας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, αναπεύθηκε ευχαριστήριος δέησις εις τα προπύλαια του Ναού και ακολούθως το χαριτόβρυτο και θεοφόρο ιερό λείψανο, τοποθετήθηκε εντός του ναού σε ευπρεπισμένο χώρο προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών. Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ  ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κερκύρας ... διαβάστε περισσότερα..

Αρχιμ. Χριστόδουλος Κογιώννης: «Το κλειδί του Παραδείσου» – Συνεχίζεται το προσκύνημα του Αγ. Σπυρίδωνος στον Υμηττό

Αρχιμ. Χριστόδουλος Κογιώννης: «Το κλειδί του Παραδείσου» – Συνεχίζεται το προσκύνημα του Αγ. Σπυρίδωνος στον Υμηττό   Μεγάλη προσέλευση πιστών σημειώνεται στο Προσκύνημα  του ιερού λειψάνου της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας  και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κογιώννης, Ιεροκήρυκας της αδελφότητος του  «Σωτήρος» ομίλησε με θέμα «Το κλειδί του Παραδείσου». Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, όπου τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση στον Άγιο και άλλες Ιερές Ακολουθίες και ενδιαφέρουσες Ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές. ... διαβάστε περισσότερα..

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟΣ ο Ναός της Αγ. Φωτεινής Υμηττού στην ομιλία του Γέροντος Ανανία Κουστένη για τον Αγ. Σπυρίδων

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟΣ ο Ναός της Αγ. Φωτεινής Υμηττού στην ομιλία του Γέροντος Ανανία Κουστένη για τον Αγ. Σπυρίδων   Στον κατάμεστο από πλήθος ευσεβών πιστών, Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, όπου αυτές τις ημέρες βρίσκεται το ιερό λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας, ομίλησε με θέμα «Ο Άγιος Σπυρίδων και εμείς, τότε και τώρα» το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου ο πολυσέβαστος Γέροντας π. Ανανίας Κουστένης. Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, όπου τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση στον Άγιο και άλλες Ιερές Ακολουθίες και ενδιαφέρουσες Ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές. Αύριο Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30μ.μ. έως 01:00 μεταμεσονύκτιον θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία επί τη Μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας. Θα προστή και θα ομιλήση ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας.   ... διαβάστε περισσότερα..

«ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ»

«ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ»   Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019,στα πλαίσια των Κυριακάτικων εσπερινών ομιλιών που πραγματοποιούνται στον Ιερό ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης,ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ,προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης,Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ.Το θέμα της αποψινής ομιλίας είναι:"Οι Μεγάλες Διαθήκες στην Αγία Γραφή που οδήγησαν στην Αιώνια Διαθήκη".  ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Επί τη Ιερά Μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, τελέστηκε Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, όπου αυτές τις ημέρες βρίσκεται το ιερό λείψανο  της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας. Στην Αγρυπνία προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητρόπολης μας, ο οποίος μετέφερε σε όλους τις ευχές και την πατρική αγάπη του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, να δώσει ο Θεός δύναμη και την χάρη της ταπεινοφροσύνης, ώστε  να ζήσουμε το Τριώδιο με το Χριστό μέσα στην Εκκλησία μας, να ζήσουμε με μετένοια και άξια να φθάσουμε στο Πάσχα. Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας τέθηκε σε προσκύνηση και ιερό λείψανο της Αγίας Φιλοθέης Έψαλε πολυμελής Βυζαντινός Χορός, υπό την χοραρχίαν του κ. Χάρη Τρασάνη.   No images availabe ... διαβάστε περισσότερα..

ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ

ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019,προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης,Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ,ομίλησε στην Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης,Πέλλης και Αλμωπίας. Το θέμα το οποίο ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ήταν:"Τα γνωρίσματα της Ιερατικής Διακονίας.Ιερεύς-Διδάσκαλος-Διαχειριστής της ποικίλης Χάριτος του Θεού". ... διαβάστε περισσότερα..

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην Έδεσσα

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην Έδεσσα   Επίσκεψη στην Έδεσσα πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ από την Παρασκευή 15.2 μέχρι και την Δευτέρα 18.2.2019 μετά από πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Την Κυριακή 17/2, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στην Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης κ. Ιωήλ και κήρυξε τον θείο λόγο. ... διαβάστε περισσότερα..

Σχίσματα καί Αἱρέσεις ἀπέναντι στόν Ἄραφο Χιτώνα τοῦ Χριστοῦ. Οἱ ἐπικίνδυνες συνέπειές τους

Σχίσματα καί Αἱρέσεις ἀπέναντι στόν Ἄραφο Χιτώνα τοῦ Χριστοῦ. Οἱ ἐπικίνδυνες συνέπειές τους   Το απόγευμα της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου,  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως  μας, ομίλησε με θέμα «Σχίσματα και Αιρέσεις απέναντι στον Άραφο Χιτώνα του Χριστού. Οι επικίνδυνες συνέπειες τους». Να επισημάνουμε ότι ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. if(typeof(btiModuleIds)=='undefined'){var btiModuleIds = new Array();var btiModuleOpts =... διαβάστε περισσότερα..

Ομιλία Ἀρχιμανδρίτη π. Ἀνδρέα Κονάνο. Θέμα: «Τό πρόβλημά σου λύνεται!»

Ομιλία Ἀρχιμανδρίτη π. Ἀνδρέα Κονάνο. Θέμα: «Τό πρόβλημά σου λύνεται!»   Καθήλωσε τους πιστούς με την εμπνευσμένη ομιλία που είχε θέμα «Το πρόβλημα σου λύνεται!» o π. Ανδρέας Κονάνος, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, εις τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού . Η ομιλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Ιερού Λειψάνου, της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας. Στο τέλος της ομιλίας, ο Προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδέρης, ευχαρίστησε τον π. Ανδρέα για την παρουσία του, την ενδιαφέρουσα ομιλία του και για την αγάπη που δείχνει συνεχώς στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Του ευχήθηκε τέλος να του χαρίζει ο Κύριός μας έτη πολλά και δύναμη να συνεχίσει τη διακονία του Να επισημάνουμε ότι ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, όπου τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση στον ... διαβάστε περισσότερα..

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ   Το θέμα «Τα αίτια των ασθενειών στην ζωή των ανθρώπων» ανέπτυξε σε ομιλία του προς τους πιστούς που και σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Παίρνοντας αφορμή από το πρώτο Ευαγγέλιο του Ευχελαίου, ο π. Καλλίνικος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το έλαιον με το οποίο άλειψε τις πληγές του κακοποιηθέντος ανθρώπου της παραβολής, είναι το Ιερό Ευχέλαιο, το οποίο επουλώνει τις πληγές των ανθρώπων. Νωρίτερα είχε τελεστεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου εις θεραπείαν και απαλλαγήν, παντός πάθους, μολυσμού σαρκός και πνεύματος και παντός κακού. ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ   Το εσπέρας της Παρασκευής, 22 Φεβρουαρίου 2019, τελέσθηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου  Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο οποίος ετελέσθη προεξάρχοντος του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμ. π. Καλλινίκου Νικολάου, Iεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, προσήλθαν τα φιλάγια μέλη της Εκκλησίας, που με ιδιαίτερη ευλάβεια  συμμετείχαν στον Εσπερινό και ασπάστηκαν το ιερό λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον  ως άνω Ιερό Ναό. Ο π. Καλλίνικος  στην εµπεριστατωµένη, έντεχνα διατυπωµένη και µεστή Θεολογικών νοηµάτων οµιλία του, αφού αναφέρθηκε επαρκώς στον τιμώμενο Άγιο, ο οποίος θεωρείται  προστάτης της ευφορίας και της γονιμότητος, κατέληξε ευχόμε... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ   Η μνήμη του Αγίου ενδόξου  Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, Επισκόπου Σμύρνης, εορτάστηκε με ιδιαίτερη ευλάβεια στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλινίκου Νικολάου, Iεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο οποίος και εκήρυξε τον Θείο Λόγο, αναφερθείς με θερμά λόγια  στον αγιασμένο βίο του εορταζομένου Αγίου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο και οδοδείκτης για κάθε πιστό, που θέλει να βρει ασφαλή βήματα μετανοίας και αγιασμού. Στον ως άνω Ιερό Ναό, να υπενθυμίσουμε  πως αυτές τις ημέρες βρίσκεται το ιερό λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας. Ο Ιερός Ναός παραμένει καθημερινά ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, όπου τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, η Παράκληση στον Άγιο και άλλες Ιερές Ακολουθίες και ενδιαφέρουσες Ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές. Αύριο, Κυρ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΛΑΜΠΡΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ    Την Κυριακή του Ασώτου, 24 Φεβρουαρίου, εις τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, τελέστηκε πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της φιλοξενίας του ιερού λειψάνου της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας. Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος και εν συνεχεία προΐστατο της Θείας Λειτουργίας συνιεργουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ. Tους Αρχιερείς πλαισίωναν ο Πρωτοσύγκελος της  Μητροπόλεως Κερκύρας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο Iεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολ. Αρχιμ.  π. Καλλίνικος Νικολάου, ο ακάματος προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης, οι συνεφημέριοι του και οι Διάκονοι της Μητροπόλεώς. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, αναλύοντας  βαθιές θεολογικές  αλ... διαβάστε περισσότερα..

Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Ο Φαρισαίος, ο αδελφός του Ασώτου και οι κολασμένοι!»

Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Ο Φαρισαίος, ο αδελφός του Ασώτου και οι κολασμένοι!»   Παρά το τσουχτερό κρύο, πάνδημη ήταν η συμμετοχή των πιστών, το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019, στον  προεορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, όπου με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας  κ. Δανιήλ, πραγματοποιήθηκε ομιλία. Ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενος του Ιερού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, Τρικόρφου Φωκίδος Γέροντας π. Νεκτάριος Μουλατσίωτης, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας,  κ. Δανιήλ για την παρασχεθείσα άδεια, μίλησε στις καρδιές των πιστών,  μέσα από την μοναχική αλλά και την αγιοπατερική εμπειρία του,  αναπτύσσοντας το θέμα «Ο Φαρισαίος, ο αδελφός του Ασώτου και οι  κολασμένοι!». Στον ως άνω Ιερό Ναό, να υπενθυμίσουμε  πως αυτές τις ημέρες βρίσκεται το ιερό λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος, που φ... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΝΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ   Επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, πανηγυρικός Εσπερινός. Της Ακολουθίας του Εσπερινού προΐστατο ο  Πρωτοσύγκελος της  Μητροπόλεως Κερκύρας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο. Αμέσως μετά την απόλυση του Εσπερινού, ο προϊστάμενος του Ναού,  Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν κληρικούς και λαϊκού. Ανέφερε επίσης με έκδηλη την συγκίνησή του, ένα γεγονός που συνέβη σήμερα το πρωί. «Την ώρα που κάναμε την Παράκληση, προσεκόμισε πέντε άρτους μια κυρία, παρακαλώντας με να τελέσουμε την αρτοκλασία. Της είπα να τους αφήσει να τους ευλογήσουμε το απόγευμα μαζί με τους άλλους καθώς έχουμε τον πανηγυρικό Εσπερινό. Και μου λέει: Σας παρακαλώ πάτερ είμαι από Θεσσαλονίκη, μόλις ήρ... διαβάστε περισσότερα..

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΠΑΝΕΥΛΑΒΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΠΑΝΕΥΛΑΒΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΚΑΙ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ   Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, Προστάτιδος, Πολιούχου και Εφόρου της εκκλησιαστικής κοινότητας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, εορτάστηκε πανευλαβώς. Το ιερό θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο λόγο, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης και οι συνεφημέριοι του. ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ   Συγκινητικές οι ουρές των ευλαβών προσκυνητών, που έσπευσαν για να προσκυνήσουν το Ι. Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος που φυλάσσεται στο νησί της Κέρκυρας  και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στον περίλαμπρο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Όλοι περίμεναν υπομονετικά, με τάξη και ευλάβεια, να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο και Θεοφόρο ιερό λείψανο, για να λάβουν την ευλογία του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος. Αμέσως μετά την ακολουθία της Παρακλήσεως, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ Παναούσης, ομίλησε με θέμα «Το αμάρτημα της αχαριστίας», αγγίζοντας τις καρδιές όλων των παρισταμένων πιστών, με το μοναδικό, γλαφυρό του ύφος και τον απλό μεν, μεστό δε θεολογικών νοημάτων λόγο του. Αύριο, Τετάρτη 27η Φεβρουαρίου,  στις 12:00μ.μ. το Ι. Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος  αναχωρεί από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ   Με έκδηλη τη συγκίνηση στα μάτια τους, ο ευσεβής και φιλάγιος λαός του Θεού, αποχαιρέτησε το Ι. Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος που φιλοξενούνταν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού. Στις 7:00π.μ. τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Στις 11:00π.μ. εψάλει η Παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος και εν συνεχεία τελέστηκε ο Μικρός Αγιασμός δια της Χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος. Ακολούθως το Ιερό Λείψανο της Τιμίας Χειρός του Αγ. Σπυρίδωνος λιτανεύτικε πέριξ του Ναού. Τελέσθηκε ευχαριστήριος δέησις εις τα προπύλαια του Ναού και το Ιερό Λείψανο αναχώρησε για το νησί της Κέρκυρας. Κατά την αναχώρηση οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα και με περισσή ευλάβεια οι πιστοί αποχαιρέτισαν το Ι. Λείψανο. Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής. Πριν την αναχώρηση ο π. Καλλίνικος εξέ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 20 από 20

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images