Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝΝ ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ

 

Επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, εις τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου – Αγίας Φωτεινής Υμηττού, πανηγυρικός Εσπερινός.

Της Ακολουθίας του Εσπερινού προΐστατο ο  Πρωτοσύγκελος της  Μητροπόλεως Κερκύρας, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Κωνσταντάς, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Αμέσως μετά την απόλυση του Εσπερινού, ο προϊστάμενος του Ναού,  Αρχιμ. π. Νικόδημος Σιδέρης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν κληρικούς και λαϊκού. Ανέφερε επίσης με έκδηλη την συγκίνησή του, ένα γεγονός που συνέβη σήμερα το πρωί. «Την ώρα που κάναμε την Παράκληση, προσεκόμισε πέντε άρτους μια κυρία, παρακαλώντας με να τελέσουμε την αρτοκλασία. Της είπα να τους αφήσει να τους ευλογήσουμε το απόγευμα μαζί με τους άλλους καθώς έχουμε τον πανηγυρικό Εσπερινό. Και μου λέει: Σας παρακαλώ πάτερ είμαι από Θεσσαλονίκη, μόλις ήρθα με το αεροπλάνο, αν  γίνεται τώρα να την τελέσουμε, στην Παράκληση, γιατί το απόγευμα επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη. Με το που έμαθα ότι φιλοξενείται το λείψανο του Αγίου Σπυρίδωνος στην ενορία σας, πήρα αμέσως το πρώτο αεροπλάνο για να έρθω να προσκυνήσω γιατί ο Άγιος θεράπευσε τον γιο μου».

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images