Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Απρίλιος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 6 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής      Με βυζαντινή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ετελέσθη το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Κατά το έθος, στην επίσημη αυτή ακολουθία προσήλθαν οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πιστός λαός, για να συνεορτάσουν στο φως της Αναστάσεως το Μυστήριο της σωτηρίας και της αγάπης του Θεού.      Έχει επικρατήσει κατά την ημέρα αυτήν, ο Αρχιερεύς, να ενδύεται σύμφωνα με την αρχαία τάξη της Εκκλησίας εκτός του Αγίου Βήματος, ενώ οι χοροί ψάλλουν τον ύμνο «Αναστάσεως ημέρα» σε μέλος αργό. Οι ιερείς εξερχόμενοι από το Άγιο Βήμα προσφέρουν τα ιερά άμφια στον Επίσκοπο, τον οποίο βοηθούν στην ένδυση οι Διάκονοι.     Κατά το πέρας της ιεράς ακολουθίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ προεβίβασε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ,τον ιερολογιώτατο διάκονο του Μητροπολιτικού... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής          Με ευλάβεια και ιερή κατάνυξη διεξήχθη και φέτος η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής από το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης έως και την Κυριακή του Πάσχα στις ιερές ακολουθίες χοροστάτησε, κήρυξε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δανιήλ, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο, τους Ιεροκήρυκες και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού. Πλήθος ενοριτών συνέρρευσε στις ιερές ακολουθίες, για να βιώσει τα σωτηριώδη γεγονότα του θείου Πάθους και της Ζωηφόρου Αναστάσεως. Οι χοροί των ιεροψαλτών με το φωνητικό τάλαντο και την μουσική τους κατάρτιση, απέδωσαν άριστα τους εξαίσιους εκκλησιαστικούς ύμνους και βοήθησαν στην προσευχή και την πνευματική ανάταση των πιστών.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνος        Την Παρασκευή της Διακαινησίμου εβδομάδος , πανηγύριζε η Ανδρώα Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου (Ζωοδόχου Πηγής) Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Πρόκειται για μια πανήγυρη ιδιαιτέρως αγαπητή στους πιστούς της γύρω περιοχής και όχι μόνο, αφού προσέρχονται προσκυνητές από όλη την Αττική, για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας μας και να λάβουν την μητρική ευλογία της. Την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος, κηρύττοντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δανιήλ.        Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Δάγλας. Την αδελφότητα της Ιεράς Μονής συγκροτούν οι άγαμοι Πρεσβύτεροι και Διάκονοι, που υπηρετούν στην Ιερά Μητρόπολή μας. Με τη φροντίδα του Καθηγουμένου, του Εφημερίου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Ζαχα... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

Μέγας Εσπερινός στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα        Πλήθη πιστών χριστιανών προσήλθαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρέα από νωρίς το απόγευμα προκειμένου να συμμετάσχουν στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού.        Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιουμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου και πλειάδα Ιερέων.       Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας προέτρεψε τους πιστούς να μην φοβούνται τις δύσκολες καταστάσεις της ζωής ακριβώς όπως ο Άγιος Γεώργιος, να έχουνε θάρρος στην καρδιά και τόλμη στο πνεύμα. Να χαίρονται τα απλά, τα καθημερινά πράγματα που ωστόσο συντελούν στη γαλήνη και στην ευτυχία. ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

Λαμπρά πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα        Μέσα στη χαρά της ευφρόσυνης περιόδου της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου εορτάσθηκε και φέτος η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μητρόπολη μας.      Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ενοριακός Ναός του Αγίου Γεωργίου  Καρέα.      Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας συνεπικουρούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου, τους Εφημερίους του Ιερού Ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως.       Το θείο λόγο κήρυξε αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ , ο οποίος με την Χρυσοστόμεια ευγλωττία που τον χαρακτηρίζει αναφέρθηκε στον πνευματικό θάνατο που είναι ο χωρισμός του ανθρώπου από τον Θεό, εν συνεχεία στον σωματι... διαβάστε περισσότερα..

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

Η μεγαλειώδης λιτανεία του Αγίου Γεωργίου στον Καρέα   Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, του Τροπαιοφόρου Ιερό Ναό. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, το εσπέρας της Δευτέρας 23ης Ιουλίου, τελέσθηκε προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας, Αρχιμ. π. Καλλινίκου Νικολάου ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους της ενορίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, Τοπικών Αρχόντων, Εκπροσώπων Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών. Κατά την επιστροφή της λιτανευτικής πομπής στον Ιερό Ναό ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Καλλίνικος μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτου κ. Δανιήλ ευχήθηκε τα δέοντα και ακολούθησε στον αύλειο χώρο του ναού Λαϊκό πανηγύρι, με χορούς τους οποίους ξεκίνησε ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα και ακο... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 6 από 6

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images