Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Πάτρα εόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, ενώ την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σύρου κ. Δωροθέου, Αιτωλίας κ. Κοσμά, Χίου κ. Μάρκου, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Θεσπιών κ. Συμεών και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του εορτάζοντος Αγίου και στην μαρτυρική τελευτή του. «Τα λείψανα του Αγίου αποτελούν κόσμημα για την πόλη των Πατρών και στήριγμα για τον λαό της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε Δοξολογία και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, επ΄ευλογία των Κατοίκων και των χιλιάδων προσκυνητών.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Όλγα Γεροβασίλη, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο τέως Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images