Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΑ Ι. ΜΟΝΗ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

Μεθ̉ ιεροπρεπείας και εκκλησιαστικής τάξεως, ετελέσθη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις την ομώνυμη Ιερά Μονή, γνωστή και ως Μονή Καισαριανής (Αρχαίο).

Ο επιχώριος ποιμενάρχης, Σεβ. Ποιμενάρχης μας.κ. Δανιήλ, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων μεταξύ των οποίων και ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε με ρητορική δεινότητα ομιλώντας επικαίρως περί του νοήματος και της σημασίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου o Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ.

Προέτρεψε δε τους πιστούς, ακριβώς όπως η Θεοτόκος Μαρία προετοίμασε τον εαυτό της ώστε να δεχτεί μέσα της τον Υιό του Θεού και να Τον φέρει στον κόσμο ωσάν άνθρωπο, έτσι κι εμείς καλούμαστε να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας ώστε να κατοικήσει μέσα μας η Χάρις του Αγίου Πνεύματος. Είναι καθήκον και ευθύνη μας η προετοιμασία ταύτη μέσω της πίστης μας στον Κύριο Ιησού Χριστό. Μονάχα έτσι θα καταφέρουμε να γίνουμε Χριστοφόροι και Θεοφόροι!

Προ του Δι’ ευχών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στους προσκυνητές, που προσήλθαν από διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, η Παναγία να είναι βοήθειά προστασία και μεσίτρια πρός τον Κύριο για την άφεση των αμαρτιών.

No images availabe

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images