Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΜΕΘΕΟΡΤΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΩΜΙΑ ΣΤΟΝ ΜΥΡΟΒΛΗΤΗ

     Το εσπέρας της 26ης Οκτωβρίου, ετελέσθη στον εορτάζοντα ενοριακό ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, ο μεθεόρτιος Εσπερινός και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Γιάτρισσας, δια των κεντρικών οδών της ενορίας.

     Της λιτανευτικής πομπής προπορεύονταν η Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε πανηγυρικά, και ακολοθούσαν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα. Οι Ιερές Εικόνες του μεγαλομάρτυρος και της Παναγίας, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής και ευγενής λαός της ενορίας που προσήλθε με περισσή ευλάβεια να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον έφορό και προστάτη Άγιο της.

     Της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Λιτανεύσεως προΐστατο ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

     Μετά το «Δι’ ευχών» ο π. Καλλίνικος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ μεταξύ άλλων ανέφερε «Αποτελεί τρανό παράδειγμα για τη σημερινή εορτή το παράδειγμα του Αγίου μάρτυρος Νέστορος ο οποίος υπακούοντας στην εντολή του Αγίου Δημητρίου προχώρησε για να παλέψει με τον λέω και να κάνει το ανθρωπίνως αδύνατον να τον νικήσει αποδεικνύοντας έτσι ότι η δύναμη βρίσκεται στην πίστη η δύναμη βρίσκεται στην αλήθεια του Θεού η δύναμη βρίσκεται στην δικαιοσύνη η δύναμη βρίσκεται στο ταπεινό φρόνημα το οποίο οποίος το κατέχει δίνει πάντοτε της νίκης κατά του αλάστορος και κατά κάθε αμαρτίας και πνευματικής απειλής». Ευχήθηκε δε προς όλους να χαίρουν υποστήριξης από το Θεό. Να εμπνέονται από Εκείνον καθώς επίσης και να τυγχάνουν βαθιάς πίστης προς το πρόσωπό Του. Ευχήθηκε, εν κατακλείδι, ο π. Καλλίνικος ο Θεός να προστατεύει τις οικογένειες όλων αλλά και τον καθένα ξεχωριστά και η χάρις του Αγίου να σηματοδοτεί το αγωνιστικό και χριστιανικό μας φρόνημα.

      Αμέσως μετά εψάλη η Παράκληση, στο τέλος της οποίας έγινε η λιτάνευσης της εικόνος του Αγίου Δημητρίου, προ της οποίας εψάλησαν τα εγκώμια εις τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο.

   Η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο προσκυνηματικό ιερό ναό, Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου, της Αποστολικής Μητροπόλεως Κορίνθου, μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου, θα φιλοξενείται στον ναό  έως τις 29 Οκτωβρίου.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images