Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

 

 

     Με την δέουσα λαμπρότητα, το εσπέρας της Πέμπτης 25η Οκτωβρίου, ετελέσθη, εις τον γεμάτο πλήθος πιστών εορτάζοντα ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

      Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού συγχοροστατούντων των Αγίων Αρχιερέων Σεβ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ.

     Προ τα απόστιχα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους Αρχιερείς, ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες και τον πιστό λαό για την παρουσία τους και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στα χαρίσματα του Αγίου Δημητρίου που έχουμε γευτεί, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

   Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Σπατιώτης και ο λαμπαδάριος κ. Δημήτρης Μητσόπουλος με την συνοδεία ισοκρατών.

     Της Εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του ιερού ναού.

Μεταξύ των ευσεβών Χριστιανών που προσήλθαν και εφέτος για να συμμετάσχουν στον εόρτιο Εσπερινό ήταν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

     Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το απόγευμα μεθεόρτιος Εσπερινός, με το πέρας του οποίου θα ακολουθήσει η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας της Γιάτρισσας, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο προσκυνηματικό ιερό ναό, Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου, της Αποστολικής Μητροπόλεως Κορίνθου και τίθεται προς προσκύνηση στον ναό μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και του Αγίου Αμφιλοχίου της Πάτμου, στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ».

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images