Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ

 

    Με την υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας ξεκίνησαν οι λατρευτικές συνάξεις και λοιπές πλούσιες πνευματικές εκδηλώσεις με την ονομασία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Νέας Ελβετίας.

      Τη  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, την οποία εκόμισαν από το Λουτράκι το εσπέρας της Δευτέρας 15ης  Οκτωβρίου, οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Δημήτριος Φουρλεμάδης και π. Νικόλαος Βασιλόπουλος, υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως μας και το φιλέορτο και χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας.

      Τελέσθηκε δέηση και η ιερά εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας τοποθετήθηκε στο μέσο του Ιερού Ναού όπου και θα παραμείνει μέχρι το πέρας των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» για ασπασμό από τους πιστούς.

     Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο  ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ χοροστάτησε και ομίλησε επικαίρως. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο  για την ευλογία και την άδεια που έδωσε να μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα.


     Τους ύμνους του εσπερινού έψαλε με την καλλικέλαδη του φωνή ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Χρήστος Σπαρτιώτης με την συνοδεία ισοκρατών.

     Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βραδύ, όπου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΣΤ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ» θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες και πνευματικές ομιλίες. Η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας, η οποία φυλάσσεται στον ομώνυμο προσκυνηματικό ιερό ναό,  Γενεσίου της Θεοτόκου Λουτρακίου, της Αποστολικής Μητροπόλεως Κορίνθου θα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος έως τις 29 Οκτωβρίου.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images