Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων

 

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο  του Γενεσίου της Θεοτόκου «Παναγίας Αρχιπελάγους», της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικών και Νήσων (ΑΣΔΕΝ, ),   το εσπέρας της Παρασκευής  7 Σεπτεμβρίου, χοροστάτησε  στον  Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

     Μεταξύ των Στρατιωτικών ιερέων και οι Ιεροκήρυκες της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος,  πλαισίωναν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους εκατοντάδες παρευρισκομένους ομιλώντας για το  θεολογικό νόημα της Θεομητορικής  εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

     Επακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, την οποία έφεραν στους ώμους τους οπλίτες  και περιστοίχιζε στρατιωτικό άγημα εντός του στρατοπέδου.

     Στις λατρευτικές εκδηλώσεις  συμετείχε ο  Διευθυντής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Μανωλάκος,  οι αξιωματικοί, καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Στρατιωτικού σχηματισμού.

    Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Δανιήλ μετά την απόλυση ευχήθηκε σε όλους ο Πανάγαθος Θεός δια πρεσβειών της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, να ευλογεί, να δίνει δύναμη και να σκεπάζει όλους τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως την πατρίδα μας. Προέτρεψε δε τους πιστούς να προστρέχουν πάντοτε στην Κυρία Θεοτόκο που  έχει την ευλογία να θεραπεύει τις στείρες από πνευματικά έργα καρδιές μας, ώστε ο Θεός να πέμψει στις ψυχές μας την θεία και γλυκυτάτη Χάρη του, η οποία ανακαινίζει τον άνθρωπο.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images