Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ & ΚΑΡΕΑ

      Την 29η του μηνός Αυγούστου,μνήμη του Τιμίου και ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, πανηγύριζαν οι δύο Μονές της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που είναι αφιερωμένες στον Τίμιο Πρόδρομο.

     Προσκεκλημένος στην φετινή πανήγυρη από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.Δανιήλ ,ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος ,ο οποίος χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Καρέα-Πεντελικού, ενώ την κυριώνυμον ημέρα λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής.

      Αντίστοιχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ,χοροστάτησε και ομίλησε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής, ενώ την κυριώνυμον ημέρα λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής.

      Τις ιερές ακολουθίες λάμπρυναν με την παρουσία τους κληρικοί από όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, με  επικεφάλης τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ. Αναστάσιο Τασόπουλο,καθώς επίσης και μεγάλος αριθμός προσκυνητών συνέρευσε και στα δύο Μοναστήρια,για να τιμήσει τον μέγιστο των Προφητών Άγιο Ιωάννη.

      Και οι δύο Πανηγύρεις εορτάστηκαν με λαμπρότητα,καθότι οι ιερές αδελφότητες υπό την καθοδήγηση των σεβαστών γεροντισσών Μακαρίας και Ευδοκίας,εργάστηκαν με ιδιαίτερη επιμέλεια και φροντίδα για να τιμήσουν τον Άγιο και να φιλοξενήσουν ταο πλήθος των ευλαβών προσκυνητών.

Πανήγυρη Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καισαριανής 

φωτογραφίες
 
Πανήγυρη Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρέα-Πεντελικού
φωτογραφίες

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images