Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ΔΑΝΙΗΛ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

      Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Αυγούστου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη αναμνήσει  του θαύματος του Αγίου και της απαλλαγής της νήσου από τους Αγαρηνούς το έτος 1716, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ και  συγχοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και του επιχώριου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

      Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αφού ευχαρίστησε τον κ. Νεκτάριο για την ευγενική πρόσκληση της τοπικής Εκκλησίας, στάθηκε σε τρία σημεία τα οποία καθιστούν τους Αγίους της Πίστεώς μας φίλους του Θεού, κατά την διδαχή του Αγίου Συμεώνος του νέου Θεολόγου. Το πρώτο σημείο είναι η πίστη, άλλως η εμπιστοσύνη των Αγίων στην πρόνοια του Επουρανίου Πατρός. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη  αγιότητα του βίου, που με την σειρά της συνεπάγεται την τήρηση του Θείου θελήματος και την ταυτόχρονη αποκοπή του ιδίου θελήματος. Άλλωστε αυτό το μαρτυρά το αψευδές στόμα του Κυρίου μας, ο Οποίος τονίζει ότι Tον αγαπά πραγματικά εκείνος που τηρεί τις εντολές Του. Και το τρίτο σημείο που καθιστά τους Αγίους φίλους του Χριστού είναι το θαύμα. Το θαύμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η φανέρωση του χαρακτήρα του Θεού εις τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό ο Άγιος γίνεται και κήρυκας του Τριαδικού Θεού.

      Ακόμη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι ο Άγιος Σπυρίδων διέθετε όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά και την πίστη και την αγιότητα του βίου του, αλλά και το χάρισμα της επιτέλεσης θαυμάτων. Ένα από τα αναρίθμητα αυτά θαύματα εορτάζει το νησί της Κέρκυρας, της αποκρούσεως της Οθωμανικής επελάσεως εν έτει 1716. Ο Άγιος Σπυρίδων, ως άλλος Μωϋσής, έσωσε τον λαό του από την σκλαβιά.

     Κλείνοντας κάλεσε τους  πιστούς να μιμηθούν την βιοτή του Αγίου Σπυρίδωνος, ώστε και εκείνοι με την σειρά τους να καταστούν με την Θεία Χάρη γνήσιοι φίλοι του Θεού.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images