Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

 

     Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

    Το εσπέρας της Δευτέρας 6 Αυγούστου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή πλειάδας Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

    Προ του τέλους του εσπερινού ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως μας, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, κήρυξε τον θείο λόγο. Ανέλυσε τις τρεις διαστάσεις της Μεταμορφώσεις του Κυρίου. Το ύψος της ασκητικής πορείας, το μήκος της εκτενούς προσευχής και το βάθος της θυσίας.

     Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στους δρόμους της ενορίας.

    Της λιτανευτικής πομπής της οποίας προπορεύονταν Ιερόπαιδες φέροντες τα εξαπτέρυγα, προΐστατο ο Πρωτοσύγκελος π. Αναστάσιος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών οι ιεροκήρυκες, Αρχιμ. π. Καλλίνικο Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος.

      Kατά την επιστροφή στον ναό έγινε η απόλυση και ακολούθως ο π. Αναστάσιος μετέφερε τις ευχές και την πατρική αγάπη του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δανιήλ, στους φιλέορτους πιστούς.

    Στη συνέχεια ο π. Χρύσανθος Λιόλιος, προϊστάμενος του Ναού, ευχαρίστησε εκ μέρους των συνεφημερίων του και των συνεργατών της ενορίας, όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο του πανηγυριού, κληρικούς και δημοτικούς άρχοντες, τους εθελοντές, αλλά και όσους ήρθαν για την εορτή.

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images