Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 

     Με την δέουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας, το Θείο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

     Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων, ήτανε ο Ιερός Ενοριακός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή του Βύρωνα.

   Αφ εσπέρας της εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα την Δευτέρα 6 Αυγούστου πανηγυρική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας,  κ.κ. Δανιήλ.

    Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δανιήλ πλαισίωναν Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας, μεταξύ αυτών ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτος Αρχιμανδρίτης π. Αναστάσιος Τασόπουλος, οι ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Νικολάου και Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος, ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. π. Χρύσανθος Λιόλιος και οι συνεφημέριοι του στην ενορία.

   Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ αμέσως μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, μεταφέροντας τους παρευρισκόμενους πιστούς με την Χρυσοστομία ευγλωττία του, στο Θαβώρ της μυστηριακής ζωής, όπου ο μεταμορφωθείς Χριστός φωτίζει και αγιάζει την ύπαρξή μας.

    Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ, ευλόγησε τα προσφερθέντα κατά το έθιμο σταφύλια, τα οποία διανεμήθησαν στους πιστούς ως ευλογία και ευχήθηκε καλή Παναγιά.

    Το απόγευμα και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος.

 

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images