Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Ιούνιος 2019

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 16 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΑΡΑΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΑΡΑΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.       ... διαβάστε περισσότερα..

23η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

23η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας     Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πιστών διεξήχθη και φέτος η Εθελοντική αιμοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής. Πολλοί χριστιανοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως και προσέφεραν λίγο από το αίμα τους, ως πολύτιμο δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους και αδελφούς μας που το έχουν ανάγκη. Με την πράξη αυτή γινόμαστε κι εμείς μιμητές του Κυρίου Ιησού Χριστού, ο οποίος έχυσε το αίμα του στον Σταυρό για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ           ... διαβάστε περισσότερα..

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ         ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ     Ολοήμερη προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιήσε το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Βύρωνος, με τις πατρικες ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου αλλά και στην Ιερά Μονή Αγνούντος στην περιοχή της Επιδαύρου. Οι προσκυνητές υπό την πνευματική καθοδήγηση του  Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Κωστοπούλου, προίσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού, φτάνοντας στην Ιερά Μονή εισήλθαν στο καθολικό, προσκύνησαν το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας και έλαβαν ως αντίδωρο από τον καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Λουκά λόγια πνευματικής οικοδομής. Στην συνέχεια οι προσκυνητές, κατά την επιστροφή τους προς Βύρωνα, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγνούντος όπου και τέλεσαν την Αναστάσιμη Ακολουθία του Εσπερινού. Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας η καθηγουμένη Μοναχή Μακαρία μας ομίλησε για την σπάνια ιστορία της... διαβάστε περισσότερα..

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΒΥΡΩΝΟΣ   Your browser does not support the video tag. Your browser does not support the video tag.     διαβάστε περισσότερα..

«ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ» ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ

«ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ» ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΕΡΕΙΣ     Μετά την ολοκλήρωση των εκ του νόμου προβλεπομένων διαδικασιών, τη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 εντάχθηκαν στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων έξι Ιερείς, σε σχετική τελετή που έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παρέστησαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σύνδεσμος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά των Ενόπλων Δυνάμεων, και ο Μητροπολίτης Μάνης.   ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ     Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τελέσθηκε το εσπέρας της Κυριακής 16ης Ιουνίου, ο Μέγας Εσπερινός, εις τον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Προ του τέλους του Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, καλωσόρισε τους Αρχιερείς και στην συνέχεια έδωσε το λόγο στον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, ομιλήσας περί του Αγίου Πνεύματος. Ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση τον Μητροπολίτη κ. Δανιήλ και ευχήθηκε στους πιστούς όπως ανέλθουν στο δικό τους Υπερώον της Πεντηκοστής και να γευτούν την χαρά του Παναγίου Πνεύματος στην ζωή τους. Τους ύμνους της εορτής, έψαλαν μελωδικά ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ... διαβάστε περισσότερα..

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΛΑΜΠΡΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ   Την Δευτέρα 17η Ιουνίου, όπου  προβάλλει και τιμά η Εκκλησία μας το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, το Πανάγιο Πνεύμα,  εις τον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος, ετελέσθει λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο. Στην Ακολουθία του Όρθρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και προέστη της πολυαρχιερατικής θείας Λειτουργίας που ακολούθησε, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου και  Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ομιλώντας επικαίρως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του στον  Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δανιήλ για την πρόσκληση στην πνευματική αυτή σύναξη και ευχήθηκε τα δέοντα προς τους ευλαβείς χριστιανούς που από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον ναό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, Κλήρος και λαός,  λιτάνευσε την εικόνα της Αγίας Τ... διαβάστε περισσότερα..

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ   Με την πατρική ευλογία και την αβραμιαία φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ διοργανώθηκε ημερίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Κοινωνικής θεολογίας και θρησκειολογίας της θεολογικής σχολής του ΕΚΠΑ με θέμα "Πηγές της Εορτολογίας" στις 4 Ιουνίου ε.ε. στο πνευματικό κέντρο του ιερού ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Υμηττού. Στην παρούσα ημερίδα υπήρξε πληθώρα εισηγήσεων πάνω στα κείμενα τα οποία αποτελούν τις ιστορικές και λατρευτικές πηγές για την καθιέρωση των εορτών της πίστεως μας τόσο από τους αξιότιμους καθηγητές του τμήματος όσο και από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της ειδίκευσης της λειτουργικής. Ο γενικός συντονισμός έγινε από τον δρ. Γεώργιο Φίλια ενώ συμμετείχαν οι καθηγητές Αθ. Αντωνόπουλος, π. Θ. Κουμαριανός, δρ. Αρ. Σαραντουλάκου και Ελ. Βλαχοπούλου-Καραμπίνα. Την διοργάνωση και τις φρον... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ     ... διαβάστε περισσότερα..

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ             ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ, Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ           ... διαβάστε περισσότερα..

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΕΑ           No images availabe ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ  ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ  ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ     ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ  ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ         ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 16 από 16

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images