Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτογραφικό υλικό

Ιούνιος 2018

Καλώς ήρθατε στο φωτογραφικό μας υλικό. Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε ένα σύνολο από 3 άρθρα ταξινομημένα βάση ετών και μηνών.

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ ΣΤΟ KH ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΟΜΙΛΙΤΗΣ ΣΤΟ KH ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ        Με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, το 28ο Ιερατικό Συνέδριο, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου «ΙΒ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2018». Της Ιερατικής Συνάξεως προηγήθηκε Θ. Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής, στην οποία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι όλοι οι Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεώς. Ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Ποιμενάρχης μας κ. Δανιήλ και με θέμα: «Τις ειμι Κύριε; (Η ιερατική αυτογνωσία και αποστολή κατά τον Απ. Παύλο)».     Ο Ποιμενάρχης μας με λόγο Αγιογραφικό, μεστό θεολογικών νοημάτων αλλά και με γλυκύτητα, διανθίζων, προς θυμηδίαν, με αληθινά παραδείγματα την ομιλία του, έδωσε απαντήσεις στο Δαυϊτικό... διαβάστε περισσότερα..

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ            Με λαμπρότητα διεξήχθη και φέτος η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό. Κατά την παραμονή της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Δανιήλ  πλασιουμένου υπό του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου κ.Καλλινίκου Νικολάου με την συμμετοχή κληρικών και από όλες τις ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.         Την Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους οι δημοτικοί άρχοντες του Δήμου Δάφνης-Υμηττού,πολλοί ενορίτες αλλά και ευλαβείς προσκυνητές που προσήλθαν από τις γύρω περιοχές για να λάβουν την χάρη και την ευλογία των πρωτοκορυφαίων αποστολών Πέτρου και Παύλου. ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ... διαβάστε περισσότερα..

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ       Την Παρασκευή  29 Ιουνίου 2018 εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ,πανηγύριζε ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Δήμου Δάφνης-Υμηττού της Ιεράς Μητροπόλεως μας.     Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.Δανιήλ ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Αναστάσιο Τασσόπουλο και τον ιεροκήρυκα της ιεράς μητροπόλεώς μας πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη κ.Καλλίνικο Νικολάου,με τη συμμετοχή και άλλων κληρικών της ιεράς μητροπόλεώς μας.       Πολλοί ενορίτες και προσκυνητές από πολύ νωρίς το πρωι προσήλθαν για να προσευχηθούν και να τιμήσουν τους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.   ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 3 από 3

20181205 165004

Ιερά Μητρόπολη

Καισαριανής Βύρωνος & Υμηττού

Φορμίωνος 83

16121, Καισαριανή

Τηλ. : 210 7224123 - 210 7237133

Fax : 210 7223584

email :info@imkby.gr

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

images